Pregovori sa Vladom počinju danas u 15 časova, a to će biti prvi u nizu sastanaka na kojima će se o odlučivati o zahtevima frilensera. Naša dva glavna zahteva su odustajanje od oporezivanja unazad i formulisanje povoljnog modela za oporezivanje u budućnosti.

Želimo da iskažemo posebnu zahvalnost Zaštitniku preduzetnika i privrednika koje je podržalo protest frilensera u subotu, 16. januara, i ukazalo na neadekvatnost poreskog sistema Srbije i probleme sa kojima se susreću i frilenseri i mala privreda. Takodje se zahvaljujemo Eko straži i Čuvarima vatre koji su na protestu govorili, kao i svima koji su došli da podrže protest. Izvinjavamo se ako smo nekoga zaboravili, jer je podrška stizala sa svih strana.

Takodje, obaveštavamo vas da će od danas UFPS i URI saradjivati u izradi predloga za pregovore sa Vladom Srbije.

U skladu s tim, molimo vas da popunite anketu kako bismo stekli precizniji uvid u potrebe šarolike frilens zajednice. Budući da želimo da napravimo najpovoljniji model za sve nas, ukoliko imate predlog ili savet, pošaljite nam ga na mejl adresu office@ufp.rs. Na osnovu ankete i vaših ideja formulisaćemo predlog novog modela oporezivanja frilensera.