U poslednjih nekoliko dana došlo je do bitnih promena u udruženju i povodom istih, sa ponosom Vas obaveštavamo da nastavljamo našu priču ozbiljnije, organizovanije i sa jasno definisanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima, a u sastavu koji, moramo se pohvaliti, odlično funkcioniše.

Pre svega nastavljamo i produbljujemo saradnju sa drugim udruženjima i dosadašnjim prijateljima udruženja. Istovremeno širimo mrežu prijatelja i saradnika, a naš stručni tim polako, ali sigurno raste. Imamo u planu sprovodjenje mnoštvo interesantih ideja i projekata za one koji žele da se aktivno uključe u rad udruženja ili da sa nama ostvare neki oblik saradnje.

Želimo da se od sveg srca zahvalimo Udruženju radnika na internetu (URI), pre svega na angažovanju i dosadašnjem radu, pa i na strpljenju, jer smo svesni da je u pregovore trebalo da se uključimo od samog početka. Zahvaljujemo se na ukazanom poverenju i pozivu da u vidu konsultacija učestvujemo u pregovorima i damo svoj doprinos borbi koja se vodi zarad ostvarenja zajedničkog cilja. Trenutna situacija ukazala je na velike propuste nadležnih službi i nedostatke u važećem zakonodavstvu što je dovelo do problema koji nam ugrožavaju egzistenciju. Ujedinjeni smo u težnji ka uspostavljanju pravednijeg poreskog sistema, u kome će biti mesta za sve nas, frilensere i preduzetnike, ispunjavanjem svojih obaveza, ali i insistiranjem na uživanju prava koja uz te obaveze idu.

Podelili bismo sa Vama još dve lepe vesti. Za članove koji se teško nose sa novonastalom situacijom, na raspolaganju je psiholog. Druga vest je da smo upravo ostvarili saradnju i sa cenjenom novosadskom advokatskom kancelarijom koja će davati pravne savete i rešavati nedoumice. Možete nam poslati pitanja u vezi sa ovom situacijom, a mi ćemo ih proslediti advokatima.
Za kraj, pozivamo Vas da se uključite u rad udruženja na način koji vam najviše odgovara. Novi članovi, prijatelji udruženja, ideje, predlozi, svi oblici saradnje, i naravno konstruktivna kritika, uvek su dobrodošli!