Подржавамо иницијативу Дигиталне  заједнице, те објављујемо њихов захтев и молимо вас да потпишете петицију из линка у прилогу.

 

РАМЕ УЗ РАМЕ СА ПРЕДУЗЕТНИЦАМА КОЈЕ СУ МАМЕ

Позивамо све грађане и грађанке да се придруже својим потписом 53.615 потписника и потписница петиције И предузетнице су маме. Хајдемо заједно да се изборимо да све маме предузетнице у Србији имају једнака права као маме у радном односу!

Предузетништво је темељ сваке здраве економије и економског напретка, а иновацијама предузетници и предузетнице свакодневно утичу на наш живот, олакшавају га и чине га квалитетнијим.

Као друштво смо давно прерасли ограничења кад је предузетништво било ексклузивно резервисано за мушкарце и када је женама било онемогућено да имају каријеру.

Ипак, у 2022. години, предузетнице су неправедним законима, уместо подстицаја да имају породицу, приморане да бирају између детета и посла, док им се сервирају пароле попут “доста речи нек закмечи” и “рађај не одгађај”.

Лек за неправду је солидарност. Заједно са Дигиталном заједницом изборимо се да исправимо неправду према свим предузетницама које су маме.

Захтеви иницијативе су разумни и праведни, подржимо их:

 

  • Укинути замрзавање фирме као услов за добијање пуне накнаде, а не 50% накнаде, за време трудничког одсуства.
  • Правично обрачунавати накнаде зараде за предузетнице како би у току породиљског одуства са рада, ради неге детета, имале уплаћене доприносе за обавезно социјално осигурање
  • Обезбедити право на загарантовану накнаду у висини минималне зараде током породиљског одсуства тј. до дететовог трећег месеца живота, које се по закону женама које су запослене плаћа.
  • Продужити право на одсуство мама предузетница са рада, ради неге трећег и сваког наредног детета, са годину дана на две године, као што је регулисано законом за запослене мајке
  • Омогућити право преноса одсуства ради неге детета на партнера за све маме предузетнице, као што је предвиђено законом за све запослене жене

 

ПОТПИШИ ПЕТИЦИЈУ

Поделите са пријатељима
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin